Loading

Kézdiszék 1914 - 18 lapról

Ha Önnek is van fényképe, képeslapja, levele vagy bármilyen más, tárgyi emléke az első világháborúból, esetleg egy  történet tartozik hozzá, vagy hallott elődeitől ossza meg velünk! Elérhetőség a „Kapcsolat” menüpont alatt.

 Szeretnénk az első világháború vagy ahogyan még mondják a nagy háború és még csángóföldön hallottam, hogy a nagy verekedés, eseményeit feleleveníteni: Kézdivásárhely és Felsőháromszék mindennapjait igyekszünk bemutatni a korabeli sajtó, valamint egyházi és világi dokumentumok segítségével. Kiemelten foglalkozunk az 1916-os évvel mikor a románok betörtek Erdélybe. Mintegy kétharmadát Felsőháromszéknek kirabolták és nagy részét felgyújtották ez a vidék szenvedett a legtöbbet a korabeli szakemberek szerint.
A cikksorozatokkal emléket is szeretnénk állítani mindazoknak kiket elhurcoltak a románok, vagy hazájuktól távol haltak meg, hőseinknek akik harcoltak a hazáért szülőföldjükön vagy távol a hazától, és hazafias kötelességeiket teljesítették.

Célkitűzésünk és reményeink szerint Önökkel olvasókkal együtt szeretnénk szerkeszteni és végig követni a száz évvel ezelőtt történteket, nem zárkózunk el egyéb első világháborús témák elől sem. Ezért kérjük:
ha Önnek is van fényképe, képeslapja, levele vagy bármilyen más, tárgyi emléke az első világháborúból, esetleg egy történet tartozik hozzá, vagy hallott elődeitől ossza meg velünk!

Elérhetőség:

E-mail címünk:This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; posta 525400 Kézdivásárhely, 42-es udvartér 1sz. Tel: +40 742 210 505

Háromszéken ha meg akarja valaki osztani velünk egy történetet szíves elmegyünk, ha nehezére esik azt elküldeni. Telefonon hívhatnak ha megadják telefonszámukat visszahívjuk.

Előre is köszönjük.

Szerkesztőség

Galéria

           

Videó